Motiverad – du måste ha ett mål…

Motiverad – du måste ha ett mål…

motiverad

Celestine Chua, Flickr

När det gäller motivation är det några ord som du måste ha med. Det första är MÅLET – du ska inte gå ner 10 kg, du ska gå ner till t ex 67 kg. Du måste veta vart du ska. Precis som att du aldrig sätter dig i bilen för att åka i 10 minuter, eller 10 mil… Du har alltid ett mål. Annars blir det en kort och ointressant resa eller också en lång…

Du behöver också veta VARFÖR – varför vill DU gå ner i vikt? Dessutom Varför  – du inte vill fortsätta som vanligt. Skriv ner alla skäl du kan komma på och gå tillbaka till listan när du behöver. 

Motiverad – du behöver motivatorer

Det tredje är DINA MOTIVATORER – saker som gör dig motiverad. Det kan vara en bild – att du vill se ut just så, eller ett plagg – som du vill komma i eller en situation – en fest, ett bröllop eller en semester som du vill bli smal till. 

Det fjärde är varför INTE – vad är det du vill undvika? Det kan vara helt olika saker för olika personer, men detta är en stark motivationskraft. Det vi vill undvika kan motivera oss MER än det vi vill ha. Så vad vill DU undvika? Skriv ner och gå tillbaka till listan ofta (eller sätt upp dina listor på väggen ovanför vågen). 

Motiverad – väg och mät dig…

Väg och mät dig regelbundet. Ingenting är så motiverande som siffror som går neråt. Mät dig (midjan, mitt på låret och mitt på överarmen) och skriv upp. Jag slarvade med detta och kom på mig och mätte min midja – jag hade gått ner 12 cm! Wow vad jag blev motiverad…

M v h Christina
Viktcochen.se

Välkommen till butiken!
Där hittar du mina Viktminskningsmetoder, Hälsoböcker och E-böcker som hjälper dig att:
Gå ner i vikt, Må bättre på jobbet, Minska STRESS, Inspirera & förenkla vardagsmaten, Prestera Bättre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com